Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kristoffer Jakobsen inför nya säsongen: ”På race ska man fan våga”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen tog sina första pallplatser ifjol – ändå blev säsongen en besvikelse.

Han körde ur i sju världscupstävlingar och fick inte heller åkningen att stämma på OS.

Inför årets säsong har han gjort en del förändringar, men inställningen är densamma:

– Jag bränner hellre ur än att jag kommer tia, säger Jakobsen till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen, 28, började förra säsongen med en andra plats och en tredje plats, hans första pallplatser i världscupen. Men efter det stod han för sju urkörningar i världscupen. Och på OS gick han samma öde till mötes. 

– Det sätter sig alltid mentalt, framförallt gränslingar eftersom det är svårt att jobba på. Första gången brukar man tycka att det är oflyt eller otur sen andra gången då börjar det kunna sätta sig, sen tillslut kan det vara svårt att gå igenom en bana för alla gränslingar kommer till och med när man visualiserar sig själv åka, säger Kristoffer Jakobsen.

Jobbar på stabiliteten

Det är ingen större överraskning att fokus är att hitta stabiliteten igen och de kommer jobba på lite annorlunda sätt i vinter säger herrchefen Fredrik Kingstad.

– Vi måste träna lite annorlunda under säsongen och då menar jag tekniska träningar att inte bara fortsätta i ilfart att det ska kännas så himla bra utan vi ska våga bryta av lite och vara lite tuffare och lite mer provocerande för att utmana Kristoffer.

Kommer gå för det vi läge

Kristoffer har visat att han är en av de snabbaste slalomåkarna och även om han jobbar hårt för att bli stabilare så kommer han inte fega ur när det väl gäller.

– Jag kommer alltid vilja vara på pallen eller vinna så jag kommer ta risker när jag får lägena. Jag bränner hellre ur än att jag kommer 10, det kan jag ärligt säga, säger Kristoffer Jakobsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.