Otäck knäskada för 21-åringen: ”Säkert ett korsband”

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziska Aline Danioth skadade sig otäckt i damernas parallellslalom i Sestriere, Italien.

Den 21-åriga talangen gjorda illa höger knä och fick föras ut på bår.

– Tyvärr är det säkert ett korsband, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Det var i åttondelsfinalen mot hemmahoppet Federica Brignone som Danioth gjorda illa ena knäet.

Schweiziskan verkade självmant lägga sig ner för att avbryta loppet och kunde efter en stund föras ut på bår med hjälp av sjukvårdspersonal.

Av de fem svenskorna som tävlade i Sestriere var det bara Sara Hector och Magdalena Fjällström som tog sig vidare från kvalet. Fjällström åkte ut i sextondelsfinal mot norskan Kristin Lysdahl medan Hector – åtta i storslalom i går – blev bästa svenska. Hon blev i sin tur utslagen i åttondelen mot Österrikes Elisa Mörzinger.

Shiffrin snabb men utslagen

I kvalet körde åkarna var sin gång i den blå respektive röda banan och så lades tiderna ihop. De med de 32 bästa totaltiderna gick till finalen, som avgjordes i utslagsform.

Amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin var snabbast i kvalet, men försvann sedan i åttondelsfinalen mot Frankrikes Clara Direz – som tog hem rubbet.

Första segern för Direz

Den 24-åriga segraren hade aldrig varit bättre än sjua i världscupen tidigare. Tvåan Elisa Mörzinger hade aldrig tidigare tagit några alpina världscuppoäng. Italiens Marta Bassino blev trea.

– Kul att det kommer fram lite nya namn, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Det här var första gången som alpindamerna körde en parallelltävling i storslalom.

RESULTAT

1. Clara Direz, Frankrike

2. Elisa Mörzinger, Österrike

3. Marta Bassino, Italien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.