Matts Olsson tog första segern i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson vann parallellstorslalomtävlingen i italienska Alta Badia – och tog därmed sin första seger i världscupen efter en otroligt jämn final mot norske Henrik Kristoffersen, där det bara skiljde tre hundradelar i mål.

– Wow! Häftigt! Kul, säger Olsson till SVT Sport när han ska sammanfatta segern.

Storslalomsexan från gårdagen, Matts Olsson, ställdes mot tuffast tänkbara motstånd i semifinalen, Marcel Hirscher. Men det stoppade inte svensken som slog till med ett kanonåk och var fem hundradelar snabbare än österrikaren i mål.

Väl i finalen var det skandinaviskt rivalmöte mot norske Henrik Kristoffersen. Olsson var startsnabb, som i alla sina åk och ledde i första halvan av backen. Kristoffersen gjorde det dock svettigt för Olsson och utmanade om segern, men i mål var svensken först, tre hundradelar snabbare. 29-åringens första seger i världscupen, drygt tio år efter debuten.

– Kul att man kan konkurrera med dem. Jag upplever som, jag haft bra starter hela kvällen, det gav mig ro.

Och ro fick Olsson inför jul också.

– Jag har julklappspengarna klara nu. Jag kan åka hem och handla lite nu, säger Matts Olsson.

Prissumman för segern sägs landa på drygt 400 000 kronor.

Myhrér föll mot Hirscher

André Myhrer, som var på pallen i just parallellslalom i samma backe för två år sedan, hade en behaglig resa genom både sextondelsfinalen och åttondelsfinalen men i kvarten tog det stopp mot Marcel Hirscher. En sjätteplats blev det tillslut för Myhrér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.