Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pinturault från karantänen: ”Svårt att hitta motivationen” Foto: Bildbyrån/SVT

Pinturault i karantän i Frankrike: ”Saknar lite livsglöd”

Uppdaterad
Publicerad
Alexis Pinturault blev besviken över hur säsongen slutade.
29-åringen sitter i karantän i Frankrike och har svårt med motivationen inför kommande säsong.
– Vi saknar alla lite livsglöd. Vi försöker hitta på saker, men i slutändan tillbringar vi massa timmar inlåsta innanför fyra vägar. Så, det är inte lätt, säger han i en intervju med AFP.

Den alpina världscupen såg länge ut att avslutas i Kranjska Gora. Alexis Pinturault, som låg tvåa i världscupen, hade hoppats på att ta sig upp till förstaplatsen och ta hem totalen. Men tävlingarna i Slovenien ställdes in och norrmannen Aleksander Aamodt Kilde vann den totala världscupen.

– Då var jag upprörd. Det kändes konstigt då flera tävlingar stoppades efter varandra. Det kändes som jag inte var klar med säsongen. Men sedan var det ganska lätt att acceptera situationen på grund av omständigheterna med covid-19, säger Pinturault till nyhetsbyrån AFP.

”Saknar lite livsglöd”

Fransmannen har inte ställt in sitt fokus på nästa säsong ännu. Han har svårt med motivationen.

– Det är lite för tidigt, samtidigt som slutet av den förra säsongen kändes som en riktig smäll, säger Pinturault och fortsätter:

– Lägg även till att vi alla saknar lite livsglöd. Vi är hemma och vi har inte mycket att göra. Vi försöker hitta på saker, men i slutändan tillbringar vi massa timmar inlåsta innanför fyra vägar. Så, det är inte lätt att hitta motivation.

För tillfället är det svårt åka skidor då skidanläggningarna i Frankrike är stängda.

– Du glömmer inte av hur du ska göra, men du behöver dina skiddagar. Det behövs fyra-fem dagar i varje disciplin för att behålla en bra nivå. Det är inte mycket fysisk träning nu. Men vi behöver köra igång den 15 april, säger den 29-årige fransmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer