Foto: BILDBYRÅN

Rönngren skadad: ”Kommer att försena hans säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Storslalomåkaren Mattias Rönngren har åkt på en allvarlig axelskada. Det bekräftar alpina landslagsläkaren.

– Det kan dröja flera månader innan han kan åka skidor, säger Jakob Swanberg till SVT Sport.

Så sent som i vintras åkte storslalomåkaren Mattias Rönngren på både en hjärnskakning och en knäskada som innebar att VC-säsongen var över för honom.

Nu har 26-åringen drabbats av ännu en smäll. En skada på broskringen i vänstra axelleden tvingade honom till operation för två veckor sedan.

– Just nu har han kraftiga begränsningar i sin rörlighet. Efter en sådan här operation krävs det tuff rehab. Axeln håller inte för lång tid tyvärr. Det kommer ta flera månader innan han kan träna full styrketräning och åka skidor, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till SVT Sport.

Kommer försena säsongen

Mattias Rönngren genomförde operationen för två veckor sedan. Läkaren misstänker att skadan orsakats av en tidigare krasch som han inte har känt av då, men som gett uttryck senare. Redan nu står det klart att han inte kommer kunna starta säsongen som planerat.

– Det uppenbara är att det kommer försena hans säsong, säger landslagsläkaren och fortsätter:

– Mentalt är det ju tungt men han ser positivt på det och hittar alternativa sätt att träna.

Mattias Rönngren slutade sexa i parallellstorslalomen i Alta Badia i december.

MER VINTERSPORT: OS-guldmedaljörerna slutar – bara 30 år gammal (24 maj 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.