Foto: Bildbyrån

Så ska André Myhrer pricka VM-formen

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer har missat det andra åket i två av de tre senaste tävlingarna. Men trots att det bara är en månad kvar till VM, finns ingen anledning till oro.
– Vi vet att Åre är en backe som passar honom bra med snö som han är uppväxt på. Och närmare VM, då ska han vara i form. Jag ser inte att vi inte ska lösa det, säger Fredrik Kingstad, herrchef för det alpina landslaget.

André Myhrer har haft en knackig start på säsongen. Innan jul missade han andra åket i Madonna di Campiglio och i Zagreb i går hände det igen. Men Fredrik Kingstad, herrchef för det alpina landslaget, är inte orolig, trots att VM i Åre är en månad bort.

– Han var magsjuk natten innan i Madonna di Campiglio vilket var olyckligt, men han var inte topp 30 så något stämmer inte. Sedan hade han planerat att träna i Åre under mellandagarna, men då tillät inte vädret det, utan han var i Vemdalen och körde och hade tre bra dagar med fokus på att det ska fungera, säger Kingstad till SVT Sport.

Trots att parallellslalomen i Oslo innebar ett fall framåt, missade Myhrer andra åket även i Zagreb i går.

– Han kom direkt till Zagreb och tränade bara en dag innan. Det var speciell snö, inte alls som det var i racehanget.

Ska köra alla tävlingar

Det är fyra tävlingar kvar till VM – hur tänker ni?

– Han ska köra alla tävlingar. För att behålla startnumret topp sju behöver han plocka varje poäng han kan, det finns ingen tanke att inte åka en tävling.

– Vi jobbar på den här veckan, sedan Adelboden. Sedan har vi en vecka till innan Kitzbühel/Schladming, så vi har tid nu.

När måste det ske en förändring för att ni ska känna att ni är på rätt väg innan VM?

– Vi hade redan förändringen i Oslo. Men jobbar vi på nu den här veckan och vi ser klippet, då är det lugnt.

– Sen vet vi att Åre är en backe som passar honom bra med snö som han är uppväxt på. Och närmare VM, då ska han vara i form. Jag ser inte att vi inte ska lösa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer