Sara Hector under OS i Sydkorea Foto: Bildbyrån

Sara Hector: ”Känner mig redo för två grenar”

Uppdaterad
Publicerad

Med bara några månader kvar till hemma-VM i Åre är det alpina landslaget i full gång med att förbereda sig. Men för Sara Hector handlar det inte bara om VM-medaljer. Storslalomåkaren kommer tillbaka från en knäskada och siktar på dubbla starter i vinterns tävlingar.

– Jag känner mig bra och redo, säger hon i Sportstudion.

Man kan tänka sig att ett hemma-VM skulle kräva en annorlunda säsongsuppladdning än en vanlig världscupsäsong. Men för alpinskidåkaren Sara Hector har fokus under sommarens träningsperiod legat på mycket mer än så.

– Det är ändå väldigt viktigt att vara med hela säsongen i alpint, det går inte att toppa formen lika lätt som i andra idrotter, säger hon i Sportstudion.

– Målet blir väl att vara i så bra form som jag kan.

Och nu gäller det att vara i bra form för mer än bara storslalom. Efter en tids skada vill Hector tillbaka till slalombanorna igen på allvar.

– Efter att jag skadade mig för några år sedan så funkade det inte riktigt för knät att hela tiden att satsa lika hårt på slalomen för att det var tufft att köra två grenar. Men nu känner jag mig bra och redo för att ha möjlighet att köra två grenar.

Och om man ska tro henne själv, är det en fin säsong som väntar för Hector.

– Fysiskt känner jag mig i superbra form!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.