Sara Hector hade en del problem i det första åket. Foto: Christian Walgram/Gepa Pictures/Bildbyrån

Sara Hector långt efter i Courchevels storslalom

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår tog Sara Hector sin första pallplats på sex år.

Men det blir svårt att återupprepa det i dag.

Efter det första storslalomåket i Courchevel är hon nästan en och en halv sekund från pallen.

Sara Hector har imponerat i säsongsinledningen, och tog i förrgår sin första pallplats på sex år då hon slutade tvåa i franska Courchevels storslalom.

I dag var det dags för en ny tävling i samma backe, men i det första åket blev det ingen succé. Redan vid den första mellantiden var svenskan en halv sekund efter ledande Mikaela Shiffrin, och när hon gick i mål hade avståndet växt till 1,50.

– Vi har ju sett att många haft lite problem i branten och även längre ner, så just mot pallen kan det nog vara lite långt avstånd, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg, men lämnar lite hopp i alla fall:

– Men i det andra åket i lördags så var hon mycket snabbare än många andra, över en sekund bättre än Shiffrin till exempel. Så allt går.

Shiffrin ännu längre efter

Avståndet upp till italienskan Federica Brignone, som innehar tredjeplatsen efter att alla toppåkarna kört, är 1,36. Hector ser ut att bli sjua i det första åket.

Den andra svenskan i tävlingen, Estelle Alphand, åkte in på 18:e plats, 3.23 efter Shiffrin. När alla åkt ner för backen var Alphand 24:a, och får därmed köra andra åket även hon.

Det andra åket startar 13.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.