Martin Cater tog hand om ledningen i störtloppet med startnummer 41. Foto: Bildbyrån

Skrällvinnare i Val d'Isères störtlopp

Uppdaterad
Publicerad

Överraskningarna duggade tätt i störtloppet i Val d'Isére.

Schweizaren Urs Kryenbuehl gick mot en sensationell seger i Val d'Isères störtlopp, då Otmar Striedinger, Österrike, med startnummer 26, tog över ledningen.

Och när alla räknat med en österrikisk skrällseger kom Martin Cater, Slovenien, med startnummer 41, och tog över ledningen.

Fyra och strax utanför pallen slutade norrmannen Aleksander Aamodt Kilde, som var förhandsfavorit då han åkt snabbast på träningen. Nu räckte hans åk till en fjärdeplats,  36 hundradelar efter.

Även femman, Johan Clarey från Frankrike, var oväntad. 39-åringen har aldrig vunnit en världscup men ledde med några hundradelar vid den allra sista mellantiden. Han lyckades dock inte hålla farten uppe.

Ledde men körde ut

En annan som höll på att skrälla stort var Niels Hintermann, Schweiz, som var på väg mot en pallplats och möjlig seger, då han bara en halvminut från mål fick ett slag på skidan och körde ut.

Tävlingens dråpligaste var kanske den efterhängsna porten som gårdagens Super G-vinnare Mauro Caviezel fick med sig. Han tog en sväng tätt och både pinne och flagga satte sig som en efterhängsen knähund runt benet på honom. Först efter 40 sekunders åkning tappade flaggan taget men det kostade och han kom dryga sekunden efter vinnaren.

För svenskarna blev det en 31:e plats för Felix Monsén, +1,65, och 56:a för Alexander Köll, +4,49.

Resultat störtlopp Val d'Isère (efter 46 åkare)

1. Martin Cater, Slovenien

2. Otmar Striedinger, Östgerrike, +0,22

3. Urs Kryenbuehl, Schweiz, +0,27

4. Aleksander Aamodt Kilde, +0,36

5. Johan Clarey, Frankrike, +0,42

6. Beat Feuz, Schweiz, +0,53

7. Andreas Sander, Tyskland, +0,57

8. Matthias Mayer, Österrike, +0,59

9. Romed Bauman, Tyskland, +0,60

10. Dominik Paris, Italien, +0,62

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.