Mikaela Shiffrin tog sin 54:e seger i världscupen. Foto: TT.

Shiffrin dök upp i Cortina och vann super-G:n

Uppdaterad
Publicerad

Världscupledande Mikaela Shiffrin avstod de inledande störtloppen i Cortina men kom till start i dagens super-G. Efter att ha varit efter vid de tre mellantiderna avslutade 23-åringen vasst och kunde vinna och snuva alla fartåkare.

– De andra hade fördel av att ha kört störtloppen men Shiffrin knäcker dem ändå, säger SVT Sports expert Tobias Hellman imponerat. Det var Shiffrins 54:e seger i världscupen.

Det var en stökig tävling med sju urkörningar på toppåkarna där de inte hann parera farten mellan tätt satta portar i Cortina d'Ampezzo.

Vid den andra mellantiden var Shiffrin exempelvis över sex tiondelar efter fjolårsvinnaren Lara Gut-Behrami och säkra palltagaren Ilka Stuhec som bägge bröt.

Även efter målgång fick Shiffrin svettas i den skarpa solen av åkare som var snabbare i den övre delen av banan men ingen kunde matcha Shiffrins avslutning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.