Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hector kom trea i Kronplatz. Foto: Bildbyrån

Sara Hector på pallen igen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin tog sin 84:e världscupseger i onsdagens storslalom i Kronplatz.

Där bakom jublade också Sara Hector över sin tredjeplats.

– Jag lyckades komma tillbaka till att ha roligt, säger Hector till SVT Sport.

Sara Hector visar gryende form inför VM om två veckor.

Hon låg tvåa inför andra åket i storslalomen i Kronplatz och höll sig kvar på pallen när hon slutade trea bakom Mikaela Shiffrin och Ragnhild Mowinckel.

– Det var väldigt kul för mig att få dela en pallplats med Ragnhild. Hon är lika gammal som jag och kommer från Norge. Vi har tävlat tillsammans väldigt länge och det var första gången vi var på pallen samtidigt. Det var en härlig dag helt enkelt, säger en glad Sara Hector efter vinterns tredje pallplats.

Hector trea i Kronplatz

Hectors säsong har inte varit lika succéartad som den förra men hon är nöjd med båda sina åk i onsdagens tävling.

– Jag kände att jag var tillbaka till att försöka pusha i åkningen. Det var inte så att det var klockrena åk och att jag satte varenda sväng, verkligen inte, men jag lyckades komma tillbaka till att ha roligt och pusha. Det är det viktiga om man ska lyckas i den här sporten, säger hon.

Har du varit för försiktig tidigare i vinter?

– Det är en komplex sport och det är många grejer som inte riktigt har stämt. När man tappar lite självförtroende är det väldigt svårt att lyckas.

Mikaela Shiffrin tog sin 84:e seger i världscupen och har nu bara två segrar upp till Ingemar Stenmarks rekord.

– Herregud, jag tryckte på så hårt och hoppades att jag skulle klara av att passera alla portarna på rätt sida. Jag känner mig död – mentalt är jag så trött men skidåkningen gör att det bara rullar på och det är en fantastisk känsla, säger Shiffrin i Viaplays sändning.

Hector hyllar Shiffrin

Sara Hector imponeras av Shiffrin.

– Helt otroligt. Hon åker verkligen så fantastiskt fint. Hon är väldigt stark och det känns som att hon är på ett bra plan mentalt. Det är väldigt häftigt, säger svenskan.

21-åriga Hilma Lövblom kom på 13:e plats och Estelle Alphand på 18:e. Lisa Nyberg och Hanna Aronsson Elfman fick inte köra andra åket.

Till resultaten.

Mikaela Shiffrin utökade rekordet – tog 84:e segern

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin tog sin 84:e världscupseger. Sara Hector knep tredjeplatsen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.