Mikaela Shiffrin bryter ihop efter storslalomsegern. Foto: Bildbyrån/FIS

Shiffrin i tårar efter segern: ”Helt galet”

Uppdaterad
Publicerad

Mikela Shiffrin vann dagens storslalom.

Det var stjärnans första seger efter hennes pappas död och efteråt var det omöjligt för en känslosam Shiffrin att hålla tillbaka tårarna.

– Det är rätt svårt att förklara hur jag känner, säger hon efter segern i Courchevel.

Det har gått nästan ett år sedan Mikaela Shiffrins pappa hastigt gick bort.

Tidigare har den alpina stjärnan berättat om hur hon haft svårt att hitta motivation till att ta sig tillbaka och att hon inte mådde bra under den långa period på 300 dagar som hon var borta från tävlandet.

– Jag är otroligt arg. Jag är arg för att min pappa dog. Jag är arg över hur ensam jag känner mig. Men jag är också tacksam över hur nära jag har min mamma. Något jag har lärt mig de här 300 dagarna är att du måste ta det som livet ger dig, sa Shiffrin i november.

Vinnare igen

I lördags när det kördes storslalom i franska Courchevel slutade Mikaela Shiffrin på en fjärdeplats. Bland annat efter Sara Hector som där slutade på en imponerande andraplats.

När söndagens storslalom på samma ort blev uppskjuten till måndagen, var Shiffrin tillbaka som vinnare. Amerikanskan var 82 hundradelar före italienskan, Fredrica Brignone och 1.09 sekunder före fransyskan Tessa Worley som också klev upp på podiet.

”Helt galet”

Efteråt gick det inte att hålla tillbaka tårarna.

 – Det är rätt svårt att förklara hur jag känner. Det var som att 95 procent av mig kände att jag inte skulle klara av det här. Men sedan kände jag, i en liten del av mig vid rätt tidpunkt att... säger Shiffrin och avbryter sig själv innan hon fortsätter:

– Det känns helt galet att vara tillbaka.

I och med dagens seger är Mikaela Shiffrin tvåa i den totala världscupen bakom slovakiskan, Petra Vlhova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.