Foto: TT Nyhetsbyrån

Shiffrin: ”Kan bli tvungen att stå över tävlingar”

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska alpinstjärnan Mikaela Shiffrin, 26, har dragits med ryggproblem den här säsongen. Nu öppnar hon för att i framtiden stå över tävlingar och därmed förlänga karriären.

– Vi kommer definitivt att ta hänsyn till det nästa säsong, säger hon på en presskonferens under världscupavslutningen.

Mikaela Shiffrin tillhör fortfarande den absoluta världseliten, men den här säsongen har inte flutit på lika bra som tidigare då hon har plågats av ryggsmärtor.

Hon missade bland annat premiären i Sölden på grund av det och med OS i Peking om mindre än ett år så kan hon komma att stå över fler tävlingar nästa säsong.

– Vi kommer definitivt att ta hänsyn till det nästa säsong. Inte bara för OS, utan även för att min karriär ska kunna bli lång. OS är ett stort mål, men ett ännu större mål är att bara kunna tävla regelbundet, säger Shiffrin på en digital presskonferens från världscupavslutningen i Lenzerheide.

Stjärnan berättar att hon idag behöver mer återhämtning än för några år sedan.

– Den här säsongen har det tagit lite längre att få min rygg och kropp i dugligt skick för skidåkning. Förhoppningsvis kan sommarens förberedelser göra att jag kan genomföra OS utan att behöva anpassa schemat, men det kan krävas och det är något vi får ta efter hand.

Världscupavslutningen pågår i schweiziska Lenzerheide och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.