Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin. Foto: TT

Shiffrin missade chansen att tangera Stenmarks rekord

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin hade chansen att tangera Ingemar Stenmarks rekord i dag.

Men trots att hon hade ledningen med 67 hundradelar inför det andra åket så gick det inte vägen.

Anna Swenn Larsson slutade fyra.

Man kan lugnt påstå att Mikaela Shiffrin har haft en hygglig vecka. Det började med två förstaplatser i tisdagens och onsdagens storslalomtävlingar i italienska Kronplatz och i går fortsatte det med ännu en seger, hennes 85:e i världscupen, i tjeckiska Spindleruv Mlyn.

I dag hade hon chansen att tangera Ingemar Stenmarks rekord för antal segrar i världscupen – men trots att hon hade en rejäl ledning inför det andra åket så gick det inte vägen och hon slutade tvåa.

Vann gjorde Tysklands Lena Dürr.

I skuggan av Mikaela Shiffrin stod Anna Swenn Larsson för en stabil insats. 31-åringen gjorde två bra åk och slutade fyra, 34 hundradelar från pallen.

Sara Hector fick det inte alls att stämma i det första åket och var över två sekunder från täten inför det andra. I det stod hon för en betydligt bättre insats men det räckte bara till en tolfteplats.

Hanna Aronsson Elfman var riktigt bra med i det första åket och låg bara 25 hundradelar efter Shiffrin vid den andra mellantiden, men sen körde hon ur och dagen var förstörd för hennes del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.