Mikaela Shiffrin trivs i italienska Kronplatz. Foto: BILDBYRÅN

Följ sändningen från Kronplatz här

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin gick på knock direkt i damernas första åk i storslalomen i Kronplatz.
Den amerikanska stjärnan leder hela 1,39 före tvåan Tessa Worley inför fortsättningen.
Frida Hansdotter hade inget lyckat första åk och i stället är Sara Hector bästa svenska på plats tio.

Efter en avvaktande start växlade Mikaela Shiffrin upp rejält i solen i italienska Kronplatz. Amerikanskan gick som på räls sista biten av backen, hade bra tajming genom hela åket och avslutade med närmast perfekta svängar.

Suveräna Shiffrin gick i mål som överlägsen ledare och var hela 1,39 snabbare än tvåan Tessa Worley från Frankrike. Slovakiskan Petra Vlhova på tredjeplats är 1,42 efter Shiffrin.

Frida Hansdotter, som jagar första pallplatsen i storslalom, hade stora problem med den ohyggligt branta backen i Kronplatz. Ett misstag tidigt blev kostsamt för svenskan som också tappade rejält från den sista mellantiden och in i mål.

Hansdotter ligger på 15:e plats, hela 2,67 efter Shiffrin. Sara Hector är bästa svenska på en tiondeplats, 2,33 efter amerikanskan. Just Hector har bra minnen från den italienska backen, tidigare har hon både en femteplats och en sjätteplats från Kronplatz.

Se andra åket klockan 12:55 i SVT1 eller på SVT Play. Första åket kan du se igen nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer