OS i Peking är säsongens stora mål för Mikaela Shiffrin. Foto: Bildbyrån

Shiffrin vill köra allt i OS: ”Drömmer om det”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin befinner sig i Österrike inför säsongspremiären i Söldens storslalom om en dryg vecka. Det är OS i Peking i februari som är det stora målet.

– Jag drömmer om att delta i varje gren i Kina, säger Shiffrin enligt AP.

Vid OS i Pyeongchang 2018 hade hon samma målsättning men kom bara till start i tre grenar. Det blev ett guld i storslalom, ett silver i kombinationen och en fjärdeplats i slalom.

– Det blev verkligen en ögonöppnare, säger Shiffrin om känslan efter spelen i Sydkorea.

Samtidigt vill hon återigen vinna den totala världscupen vilket inte var möjligt den förra säsongen eftersom hon väntade med fartgrenarna till efter VM. Det var en strulig fjolårssäsong där hon hade ett tio månder långt uppehåll efter att fadern gått bort, pandemin och ryggproblem.

”Finns ingen garanti”

Hon har en ödmjuk inställning till sin skidåkning.

– Det finns ingen garanti för att jag kan vinna cupen igen och det är svårt att säga om det är ett realistiskt mål för den här säsongen eller överhuvudtaget igen i min karriär. Men jag försöker att lägga ner ett hårt arbete för att göra det möjligt, säger Shiffrin.

MER ALPINT: Pensionerad Vonn gläds med Shiffrin (16 feb 2021)

Shiffrins OS-program i Peking, februari 2022:

7/2: Storslalom

9/2: Slalom

11/2: Super-G

15/2: Störtlopp

17/2: Kombination

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.