Mikaela Shiffrin gick ut på nätet för att stötta Anna Swenn-Larsson. Foto: Bildbyrån

Efter diskningen – Shiffrin visar sitt stöd i känslosamt inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson var förkrossad efter att ha diskats i världscupen i slalom igår, det efter att först ha tagit en pallplats. Nu går Mikaela Shiffrin ut och visar sitt stöd för svenskan.

”Hade varit tufft för vem som helst”, skriver Shiffrin på sin Instagram.

Det var i slalomen i Flachau som Anna Swenn-Larsson såg ut att ta sin andra pallplats i karriären, som trea bakom Petra Vlhova och Mikaela Shiffrin. Men det internationella skidförbundet Fis meddelade sedan att Swenn-Larsson diskats på grund av en grensling, en situation som inte gick att se på tv-bilderna men som upptäcktes av en separat kamera som var uppställd i backen.

Nu får svenskan stöd av Mikaela Shiffrin. Amerikanskan tar till sin Instagram för att visa sitt stöd.

”Alla åk är inte perfekta för alla, men jag tror att den här tjejen har haft den tuffaste dagen av alla, att köra upp på pallen för att sedan få det borttryckt på grund av en grensling hade varit tufft för vem som helst!

Banan var guppig och helt ärligt kändes varje port som att det kunde ha varit en grensling. Så Anna, håll huvudet högt och ditt leende på! Din skidåkning var snabb och du förtjänade en plats på pallen och även om resultatet inte var giltigt, är det något du kan lita på”, skriver Shiffrin under en bild där hon och Anna Swenn-Larsson ler och gör tummen upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.