Shiffrin tävlade magsjuk – står nu över tävlingar Foto: Bildbyrån

Shiffrin tävlade magsjuk – spydde efter målgång

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin blev tvåa i gårdagskvällens ellljusslalom i Flachau, Österrike, trots att hon var magsjuk och spydde i målfållan efter målgång.

Det gör att Shiffrin stryker farthelgen i St Anton, Österrike, nu på lördag-söndag.

– Mikaela har haft sån stor press på sig efter alla vinster och gör alla intervjuer efter tävlingarna. De har nummerlappspresentation sent på kvällen och prisutdelning efter racet. Med det tuffa schemat hon har haft så krävs det så lite för att bli sjuk. Det blir för mycket, säger USA:s alpina talesperson till SVT Sport.

Shiffrin ska vara tillbaka i den blivande OS-orten Cortina d'Ampezzo och farthelgen 20-22 januari.

Shiffrin var tvåa efter det första åket och fansen i målfållan viftade med de uppblåsta siffrorna 83 för att peppa inför att ta över damrekordet i världscupen från den amerikanska vännen och kollegan Lindsey Vonn som vann 82 segrar under sin karriär. Ingemar Stenmark har totalrekordet med 86 segrar.

Shiffrin står kvar på 82 efter att Petra Vlhova tagit säsongens första seger, efter två imponerande åk.

Hanna Aronsson Elfman som blev sjua, den näst bästa placeringen i karriären, är under snabb utveckling. Hon lär vara självskriven för VM även om hon bara ser det som bonus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Tror tyvärr hon slår Stenmarks rekord”

– Hon är sjukt stabil och åker extremt fort också. Hon har en sådan stabilitet i sin åkning att hon kan rulla upp den rent och dra på. Det ser så himla lätt ut när hon åker, säger Aronsson Elfman som på nära håll får uppleva Shiffrin.

– Jag tror tyvärr att hon kommer att slå Stenmarks rekord, även om jag vill att han ska ha kvar det. Snart tar hon det, tror jag, säger Karlstadstjejen som tävlar för Kil.

Vlhova, med glädjetårar i ögonen, stod och sjöng tillsammans med sina många fans från Slovakien som alltid stöttar henne.

– Äntligen kunde jag vinna och är så superglad, säger hon.

– Det är en ära för mig att tävla under samma period som Shiffrin. Vi triggar varandra till att bli bättre och spräcker gränser. Vi är bra för varandra.

Stenmarks rekord kommer snart att försvinna.

– Självklart kommer hon att slå hans rekord. Det är bara en fråga om en begränsad tid sedan kommer hon att passera honom. Jag önskar henne allt det bästa. Det känns skönt att hon ska få visa att hon är den starkaste, avslutar Vlhova.

SE ÄVEN: Pernilla Wiberg förklarar – därför är Mikaela Shiffrin så unik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Expert Wiberg: Därför är Shiffrin så unik. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.