Mikaela Shiffrin vann i Flachau för fjärde gången. Foto: TT

Shiffrin efter första slalomsegern på ett år: ”Jag kände mig levande igen”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin förvaltade ledningen från det första åket i Flachau och tog sin första slalomseger på ett drygt år och fjärde segern i tävlingen. 

– Jag är inspirerad. Jag kände mig levande igen. Mitt känslomässiga tillstånd är svårt att förklara, jag önskar att jag kunde göra det, säger Shiffrin enligt Kronen Zeitung.

Det singlade ner lätta snöflingor och Shiffrin laddade under ett paraply innan hon kastade sig ut i branten.

– Hon gjorde inga misstag och höll ihop åket, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Det var en hård kamp med Katharina Liensberger och till slut vann Shiffrin med 0,19. Segern var efterlängtad för en lättad Shiffrin. Senast som amerikanskan vann i slalom var för drygt ett år sedan.

I målfållan väntade en stark utmanare i hemmaåkaren Katharina Liensberger som fått till ett perfekt åk efter att ha varit fyra i första åket.

Österrike har inte vunnit i damslalom på sju år

– Hon åker på och det finns inga tveksamheter. Hon hade bra flyt och släppte loss skidorna, säger Hellman om Liensberger som hade bästa tid i andra åket.

Österrike har inte vunnit i slalom i världscupen på damsidan sedan Nicole Hosp i Aspen 2014 och får fortsätta vänta.

Sara Hector blev bästa svenska med att bli 14:e efter ett fint andraåk där hon hade sjunde bästa tid i andra åket. Det blev gott om svenska världscuppoäng i kväll: Emelie Wikström blev 19:e, Elsa Fermbäck 21:a och Sara Rask 30:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.