Frida Hansdotter jagar formen i Maribor. Foto: Bildbyrån

Hansdotter jagar VM-formen: ”Ska bli kul”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största alpina medaljhopp Frida Hansdotter är redo för sista testet inför VM i Åre – världscuptävlingar i Maribor fredag och lördag.

– Jag är laddad, säger den olympiska mästarinnan till SVT Sport.

Under fredag och lördag körs sista världscuptävlingarna, i slovenska Maribor, innan festen på hemmaplan – med VM-slalomen den 16:e februari.

Frida Hansdotter kommer till genrepet med resultatraden 4-3-3-urkörning-4-5 i vinterns världscuptävlingar i paradgrenen slalom.

– Det ska bli kul med tävlingarna i Maribor. 

Anja Pärson har hela sju segrar i Maribor. Pernilla Wiberg två. Även Kristina Andersson och Camilla Nilsson har vunnit i Pohorje-pisten. Hansdotter jagar första segern på i Maribor.

Till Åre 10 februari

När slalom senast kördes i Maribor, 2017, var hon i ett tajt race endast 31 hundradelar bakom segrande Mikaela Shiffrin, på pallen, trea.

– Maribor är en riktig svenskbacke, och jag gillar den också, men tycker Kranjska Gora varit bättre, lite tuffare, säger Hansdotter med glimten i ögat, och syftar på när hon tog sin första världscupseger i slalom 2014.

Efter helgens tävlingar i Slovenien väntar uppladdningsläger i Vemdalen. Innan Sveriges största alpina stjärna åker in till svensk VM-mark i Åre den 10:e februari. Enligt en plan sedan länge genomfördes i veckan två dagars träning i hanget där allt avgörs.

– Det var bra dagar i Åre. Att få känna på backen lite inför VM.

Storslalom är först ut fredag. Sverige har fyra åkare till start. Frida Hansdotter, Sara Hector, Magdalena Fjällström och Ylva Stålnacke. Slalomen körs lördag, med sju svenskor till start. VM-laget tas ut efter tävlingarna i Maribor.

Alpint Maribor, SVT1

Kl 09.55-11.00 (åk1)

Kl 12.55-14.00 (åk2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.