Slog igenom i OS – skadad sedan dess

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen 24, fick sitt stora genombrott i OS efter ha blivit sjua i slalom. Tävlingen efter skadade han sig i foten och har varit skadad sedan dess.

– Skadan kom väldigt olämpligt, säger Kristoffer Jakobsen till SVT Sport.

Han ses som en av dem som ska ta efter André Myhrer den dagen han lägger skidorna på hyllan. 24-årige Kristoffer Jakobsen visade i skuggan av Myhrers guld i OS att Sverige har en ny stor slalomåkare på gång efter sin sjundeplats.

– Det var helt enormt, de var få som visste att jag hade kapaciteten att åka som fort som jag gjorde i OS, säger Kristoffer Jakobsen.

Vinterstudion

Skadad sedan OS

Vägen mot toppen låg öppen för Jakobsen men oturligt nog skadade han foten i tävlingen efter OS.

– Jag rehabiliterade hela sommaren och det gick väldigt bra, jag kände mig stark och i augusti skulle jag vara med de övriga på första snölägret, men efter bara några åk kände jag att de var något fel i foten, säger Jakobsen.

En sena hade hoppat ur position och det krävdes en operation och då också en ny rehabprocess som han är inne i just nu samtidigt som tävlingssäsongen pågår.

– Foten är inte helt bra än, jag springer inte, jag hoppar inte men i skidbacken åker jag bra skidor och det är det som är det viktiga.

Dålig start i Levi

Jakobsens säsongsinledning i finska Levi var usel men han har en plan för vintern och speciellt då VM i Åre.

– Det är där jag ska vara som bäst och i världscupen inför VM är det viktigt att få ranking, kvala och plocka poäng, kanske inte göra de här sjuka grejerna för att försöka ta någon placering extra utan rankingen är så viktig om jag ska ha möjlighet att ta medalj på VM, säger Kristoffer Jakobsen.

SVT sänder storslalomen på Val-d'Isère med start 9.55 på lördag den 8 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet