Smärtfri Swenn-Larsson siktar på OS-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson fick fjolårssäsongen spolierad på grund av en bruten fotled, men nu känner hon tillförsikt inför en säsong som innehåller vinter-OS i Kina.

– Jag har verkligen saknat hetluften, säger Anna Swenn-Larsson till SVT Sport.

2019 tog Anna Swenn-Larsson Åre med storm, med sitt VM-silver i slalom i hemma-VM. Men vägen mot VM 2021 avbröts tvärt när det svenska medaljhoppet bröt fotleden och missade hela förra säsongen, ett trauma som hon nu är på väg ut ur.

– Det ser lovande ut och jag begränsas inte av foten. Även om jag förstås kan känna av vilken fot det är jag har brutit, så är jag inte påverkad på något sätt, säger Anna Swenn-Larsson.

Idrottsskador

Finns det något du måste jobba på nu?

– Jag känner att jag behöver utvecklas i brantare terräng.

Och känner du någon osäkerhet efter skadan?

– Jag missade egentligen bara skidåkning under tävlingsmånaderna i fjol, så jag ser det som att jag inte har varit borta så länge.

Gör slalomdebut i Levi

Vintern kan synas långt borta, men redan kommande helg drar alpina landslaget till Österrike för att börja träna på snö. Anna Swenn-Larsson återkommer till tävling i slalom i finska Levi i november, och har nu en och en halv månad på sig att slipa på tekniken och finna självförtroendet.

– Jag försöker att inte ha så mycket resultatmål, utan bara fokusera på det jag ska göra, men det är klart att jag siktar på en OS-medalj i vinter, säger Anna Swenn-Larsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsskador

Mer i ämnet