Ester Ledecka. Foto: Bildbyrån

Snowboardåkaren snabbast av alla – på störtloppsträningen

Uppdaterad
Publicerad

Skrällvinnaren från OS, Ester Ledecka fortsätter att göra avtryck.

I lördags vann 23-åringen i världscupen i snowboard parallellslalom.

I dag var tjeckiskan snabbast på den sista träningen inför morgondagens störtlopp i Val Gardena.

– I morse var första gången på två veckor som jag stod på skidor, säger Ledecka.

Ester Ledecka är ett dubbeljobbande fenomen. På OS i Pyeongchang i februari blev 23-åringen historisk, som den första olympiern att ta OS-guld i två olika grenar på damsidan, när hon först vann super-G för att några dagar senare även vinna i sin favoritgren snowboard parallellslalom.

Den här säsongen har hon visat att det inte var någon tillfällighet.

Inte åkt skidor på två veckor

För två dagar sedan vann hon i världscupen i snowboard parallellslalom och idag var hon klart snabbast på den sista träningen inför morgondagens VC-störtlopp i Val Gardena. Näst snabbast var italienskan Nicol Delago som var 40 hundradelar bakom.

– Så långt är det bra, men det är fortfarande bara träning. Alla tjejer tränar för att försöka hitta bra linjer. I morse var första gången på två veckor som jag stod på skidor, eftersom jag bara åkt snowboard senaste tiden, säger Ledecka till nyhetsbyrån AP.

Ledecka kanske kan hoppas på mer, då totala världscupledaren Mikaela Shiffrin avstår tävlingen samt att störtloppsspecialisterna Lindsey Vonn och Sofia Goggia båda är skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.