OS-mästaren: ”En krasch jag inte behövde”

Uppdaterad
Publicerad

Olympiska mästarinnan Sofia Goggia är borta för resten av säsongen. Italienskan bröt armen i helgens världscuptävlingen i Garmisch-Partenkirchen, har opererats, och är borta i minst sex veckor.

Skada sätter ännu en gång stopp från att Sofia Goggia ska få fullfölja en hel säsong.

Goggia bröt armen när hon kraschade under söndagens världscuptävling i super-G i Tyskland, och hamnade i nätet.

Vinterstudion

Den olympiska störtloppsmästarinnan har lugnat fansen med att hon ser ljust på framtiden: ”Kom ihåg; det är av smärta som vi kan börja igen.”

”Tagit mig igenom värre situationer”

27-åringen har en spricka i vänster arm.

I ett pressmeddelande skriver italienska skidförbundet: ”Undersökning genomförd vid Garmisch-sjukhuset visar att det är en radiefraktur i vänsterarmen. I den arm som slog i porten.”

Goggia är enligt förbundet borta från sporten i minst sex veckor.

”Det var en krasch som jag inte behövde, men vi vet alla att mindre roliga avsnitt hör till en skidåkares karriär. Jag har tagit mig igenom värre situationer. Och jag har alltid tagit mig tillbaka med större beslutsamhet. Under de närmaste dagarna är jag tillbaka på jobbet, för att köra igång med rehab på bästa sätt.”

Jobbar mot nytt comebackförsök

Armbrottet gör att Goggia väntas missa världscupfinalerna på hemmaplan i Cortina d'Ampezzo, 16-22 mars.

Skadan är ytterligare ett bakslag för italienskan som varit skadedrabbad de senaste åren. Hon har gjort totalt fyra knäoperationer. Sofia Goggia missade OS i Sochi 2014 på grund av ett trasigt korsband.

Efter att ha brutit vristen efter OS i Pyongchang missade hon säsongsinledningen av 2018/19, och var tillbaka precis inför VM i Åre 2019.

Säsongen över för Rebensburg

Viktoria Rebensburg kraschade i samma tävling som Goggia, drog vänster korsband, och väntas bli borta i sex till åtta veckor. ”Inte vad jag ville, men nu ligger allt fokus på att komma tillbaka”, skriver hon i sociala medier.

För tyskan blev det en kort stund mellan lycka och förtvivlan. Dagen innan tog hon karriärens första världscupseger i störtlopp, när hon vann på hemmaplan.

Rebensburg och Goggia vann säsongens två första tävlingar i super-G.  Säsongen tog slut i samma tävling för fartessen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet