Alexis Pinturault. Foto: Bildbyrån

Unge norrmannen kraschade illa – precis vid målgången

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Alexis Pinturault vann Adelbodens storslalom i överlägsen stil.

Samtidigt kraschade unge norrmannen Lucas Braathen illa – precis vid målgången.

Alexis Pinturault hade nästan en sekunds försprång efter det första åket, och sparade inte nämnvärt på krutet i det andra.

Fransmannen behöll ledningen och vann till slut med 1,04 efter att ha åkt snabbast även i åk 2. Segern är hans 32:a i världscupen och han leder fortsatt den totala världscupen.

Han drygade ut sin ledning i totalen framför Aleksander Aamodt Kilde, som slutade fyra, till 60 poäng. Kroaten Filip Zubcic slutade tvåa medan Marco Odermatt, Schweiz, knep tredjeplatsen.

SE MER: Norrmannen kraschar – precis vid målgång

Norske Braathen kraschade illa

Den stora snackisen efter tävlingen var annars den unge norrmannen Lucas Braathens krasch. 20-åringen, som tog sin första världscupseger i oktober, tog sig i mål men kraschade precis vid målgången efter att han stött emot den sista porten och tappat balansen.

Han gled sedan vidare på huvudet och såg ut att att vrida till sitt vänstra knä. Braathen tog sig för vänsterbenet efteråt och såg ut att ha ont, innan han fördes bort på bår en stund senare.

Kort efter kraschen tog sig landsmannen Aamodt Kilde i mål, som dåvarande etta. Han var då snabbt framme hos Braathen som då togs om hand i målfållan.

Skadeläget för Braathen är oklart i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.