Foto: Bildbyrån

Tätkänning för Hector efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector visar att storslalomformen håller i sig. Efter en andraplats samt en tiondeplats i Courchevel senast har 28-åringen nu ännu en gång chans på pallen. Efter första åket i Semmering är Hector på femteplats, 74 hundradelar bakom ledande Petra Vlhova. 

Vlhova som jagar första segern i storslalom för säsongen har inlett tävlingen på bästa sätt. Efter första åket har 25-åringen ledningen med 22 hundradelar före Marta Bassiono från Italien.

Mikaela Shiffrin som tog en känslosam seger i den senaste storslalomtävlingen hade inte samma fart i första åket. Amerikanskan är fyra efter första åket, 59 hundradelar bakom Vlhova, 15 före Hector. 

Tungt för övriga svenskor

Av fem svenskor till start var det bara två som tog sig vidare till det andra åket. Hector följdes dit av Estelle Alphand som trots en del misstag tog sig vidare på en tid som var knappt två och en halv sekund långsammare än ledartiden av Vlhova.

Världscupdebuterande Hilma Lövblom körde ur i första åket och det gjorde även Hanna Aronsson Elfman. Sara Rask tog sig hela vägen ner men hamnade precis utanför de 30 som får chansen i andra åket. 

12.55 ser ni andra åket från Semmering i SVT1/SVT Play.

Svenskor till start

12: Sara Hector

25: Estelle Alphand

41: Sara Rask

44: Hilma Lövblom (världscupdebut)

57: Hanna Aronsson Elfman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.