Nicole Schmidhofer tog hem störtloppscupen Foto: Bildbyrån.

Trippelt Österrike i störtloppscupen

Publicerad

Nicole Schmidhofer gjorde inte sitt bästa åk i karriären men kunde ändå ta hem störtloppscupen. Och duellen mot en annan landsman uteblev – Ramona Siebenhofer hade chansen att hota men körde bort sig.
– Det är så häftigt, jag måste tacka mitt team och familj för att de har gjort detta möjligt, säger Schmidhofer i sändning.

Den österrikiska fanan vajade högst efter dagens tävlingar på Pyrenéerna.

Sedan tidigare stod det klart att det skulle bli en österrikisk seger i totalen. Och Nicole Schmidhofer blev dagens stora vinnare när hon tog hem störtloppscupen efter att ha placerat sig på en 11:e plats i dagens tävling i Soldeu.

Ramona Siebenhofer, som var 90 poäng efter ettan Schmidhofter i totalen, hade en chansen att gå om sin kvinnliga landsman Schmidhofer men körde bort sig och kunde inte hota till världscuptiteln. 27-åringen slutade tvåa i totalen.

Tre gånger Österrike

Den österrikiska trippeln var ett faktum efter att Stephanie Venier, med ett godkänt åk, slutat på åttonde plats. Därmed gick hon upp två placeringar i störtloppscupen och knep andraplatsen.

– Den här störtloppscupen väger tungt, säger Johan Ejeborg i SVT Sports sändning.

Resultatet i totalen kan ses som lite av en revansch för det österrikiska teamet efter besvikelserna i VM i Åre. Varken Schmidhofer eller Siebenhofer lyckades bärga hem medaljer på svensk mark.

– Det är fantastiskt att se trippel Österrike i toppen av störtloppscupen.

Dagens världscuptävling vanns av en annan österrikiska, Mirjam Puchner, tyskan Viktoria Rebensburg på andra plats och schweiziskt på tredje plats genom Corinne Suter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer