Lisa Hörnblad slutade tolva i Sankt Moritz

Uppdaterad
Publicerad

Svenskan Lisa Hörnblad presterade sitt bästa lopp någonsin när hon slutade tolva i St. Moritz Super G. Vann gjorde Mikaela Shiffrin som följde upp förra veckans seger med en ny.

Det kom en svenska till start i damernas Super G i St. Moritz. Och Lisa Hörnblad gjorde en bra tävling när hon gick in på en elfteplats i mål, men föll en placering och slutade tolva. Tolfteplatsen är hennes bästa placering någonsin i världscupen, hon har tidigare slutat på 18:e plats som bäst.

Förra veckan blev amerikanskan Mikaela Shiffrin historisk när hon tog sin första världscupseger i Super-G i Lake Louise. I och med segern blev Shiffrin den sjunde kvinnliga åkaren genom tiderna att vinna i samtliga discipliner.

Och i dag i St. Moritz visade amerikanskan att formen är intakt. Shiffrin vann med 28 hundradelar före Lara Gut-Behrami från Schweiz och 42 hundradelar före Tina Weirather från Liechtenstein.

Annars präglades inledningen av tävlingen och av de första åtta åkarna körde fyra ur, däribland den regerande OS-tvåan Anna Veith.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.