Svagt andraåk av Sara Hector – slutade ”bara” tia

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen ny pallplats för Sara Hector i Courchevels storslalom.

Ett par missar i det andra åket gjorde att hon tappade och ”bara” slutade tia.

– Det var lite för runt stakat för hennes del i dag, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Sara Hector har imponerat i säsongsinledningen, och tog i förrgår sin första pallplats på sex år då hon slutade tvåa i franska Courchevels storslalom.

I dag var det dags för en ny tävling i samma backe, men denna gång blev det inte samma succé som i lördags.

”Går lite för rakt på”

Hector låg sjua efter det första åket, och i det andra åket blev det ett par missar som gjorde att hon tappade ytterligare och inte slutade bättre än tia.

– Det var lite för runt stakat för hennes del i dag. Det syntes att hon går lite för rakt på, hon måste runda svängarna bättre, analyserade SVT Sports expert Pernilla Wiberg efter att Hector gått i mål.

Seger för Shiffrin

För tävlingens andra svensk, Estelle Alphand, blev det för första gången denna säsong ett andraåk. Hon slutade på 23:e plats.

Vann tävlingen gjorde Mikaela Shiffrin, som försvarade sin ledning efter det första åket. Hon var 82 hundradelar före italienskan Federica Brignone. Shiffrin fick det dock enklare än förväntat, då tvåan efter det första åket (Marta Bassino, som då bara var sju hundradelar efter Mikaela Shiffrin), åkte ut i slutet av sitt åk, då hon ledde med över en sekund.

Segern var Shiffrins första sedan hennes far dog i februari, och hennes säsong tog slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.