Hansdotter på pallen igen – tangerade Anja Pärson

Publicerad

Mikaela Shiffrin vann slalomen i Killington.
Men för svensk del tog Frida Hansdotter säsongens första pallplats.
32-åringen tangerade därmed Anja Pärson i antalet pallplatser i slalom i världcupen.

Efter sju raka pallplatser i slalomcupen kom Frida Hansdotter på fjärde plats i premiären i finska Levi förra helgen.

I dag var hon tillbaka på pallen.

Svenskan var delad trea, på samma tid som slovakiskan Petra Vlhova, och hade 54 hundradelar upp till suveränen Mikaela Shiffrin som var i ledning efter första åket.

Tangerade Pärson

Amerikanskan, som är väldigt bekant med backen i Killington då det är hennes hemmabacke, höll sedan undan och vann tävlingen med 57 hundardelar ner till Petra Vlhova.

– Publiken, ,ni hördes hela vägen upp till startfållan. Det var det mest fantastiska jag upplevt, jag vill bara tacka er, utbrast en märkbart tagen Mikaela Shiffrin i segerintervjun i Eurosport.

Frida Hansdotter blev trea 1.08 efter Shiffrin och tog därmed sin 33:e VC-pallplats i slalom i karriären. Det är faktiskt en tangering av Anja Pärson, som under sin aktiva karriär tog 33 pallplatser i slalom. 17 av dem var dock förstaplatser. Där ligger däremot Frida Hansdotter i lä.

Anna Swenn Larsson sjua

Siffran 33 blir även gångbar när det kommer till ålder. 32-åringen som fyller 33 år den 13 december, är den äldste på damsidan att vara på pallen i en världscuptävling i slalom.

Anna Swenn Larsson blev sjua, Emelie Wikström tog sin inte vidare till andra åket och Estelle Alphand körde ur.

Hansdotter på pallen igen – tangerade Anja Pärson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer