Parallella svenska utslagningar i Oslo

Publicerad

Både André Myhrer och Anna Swenn-Larsson avancerade till semifinal i Oslos Cityevent parallellslalom.
Men det blev ingen storsuccé för de svenska alpinåkarna. Båda åkte ut i semifinal, och förlorade också tredjeprismatcherna.

Österrikaren Marco Schwarz vann lite överraskande herrklassen före britten Dave Ryding och i damklassen överraskades alla av att Mikaela Shiffrin, USA, inte vann, utan som fick ge sig mot större och starkare Petra Vhlova, Slovakien i finalen.

André Myhrer hade greppet om tredjeprismatchen mot Ramon Zenhäusern, Schweiz, men åkte ur i andra åket och blev fyra. Anna Swenn-Larsson blev till sist fyra, hennes näst bästa resultat i världscupen, efter att ha förlorat pallmatchen mot Wendy Holdener, Schweiz.

– Lite surt just nu, men jag blir nog nöjd senare, sa Anna Swenn-Larsson till SVT Sport. Jag hade lite häng på Petra (Vhlova) i andra åket, innan jag körde ur. Men det är mitt bästa resultat på många år.

Swenn-Larsson missar pallen precis

André Myhrer var inet heller nöjd:

– Tråkigt, det strulade idag. Jag fick några dåliga starter och fick åka med huvudet under armen när jag kom efter.

Myhrer om konkurrenternas taktikkopiering

Bra inledning av André

Vinnaren från i fjol i Oslo, André Myhrer, inledde annars starkt. Han vann överlägset i sitt första heat i åttondelsfinalen mot Victor Muffat-Jeandet, Frankrike. Han defilerade sedan hem det andra heatet och fick sedan möta österrikaren Michael Matt i kvartsfinalen, samma motståndare som i finalen förra året i Oslo – då Myhrer vann.

Där började det illa för Myhrer, som förlorade första åket ganska klart efter att ha missat vid kanten mitt i backen. Men i andra åket missade Michael Matt och tappade farten helt och André Myhrer kunde vinna klart sammanlagt och nå semifinal.

Men i semifinalen mot Dave Ryding, Storbritannien, grenslade Myhrer i första, och körde ur i andra.

Mattias Hargin, som gillar parallellslalom, satte hemmastjärnan Henrik Kristoffersen, som inte gillar parallellslalom, på plats redan i första omgången.

Mattias Hargin vann båda åken och vann sedan första åket i kvartsfinalen mot Marco Schwarz. Men en dålig start i andra åket förstörde för Hargin som åkte ur.

– Jag gick in i grinden i andra åket, och blev stressad sen. Men jag är nöjd med att slå ut Kristoffersen, sa Mattias Hargin.

Frida ser fram emot revansch

Efter att ha åkt ur i parallell-storslalomen före jul blev det ännu en uråkning för Frida Hansdotter. Och det i kvartsfinalen mot Anna Swenn-Larsson.

– Det är alltid tufft mot Anna på träningarna, och jag visste att det skulle bli svårt. Surt för mig, men kul för Anna. Man måste satsa och ibland blir det så här. Men jag siktar på revansch i Zagreb i nästa tävling, sa en inte alltför nedslagen Frida Hansdotter.

Anna Swenn-Larsson åkte ut mot Petra Vhlova i semifinalen efter att ha behövt forcera i det andra åket.

Hansdotter nöjd trots förlust i svenskduellen
Käpparna sätter stopp på ett känsligt ställe Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer