Ebba Årsjö. Foto: Parasport Sverige

Svenska medaljhoppets premiärsuccé – slog suveränen

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Ebba Årsjö är ett av Sveriges största hopp inför Paralympics i Peking 2022. Världscupen inledde hon med en storslalomseger och då slog hon bland annat den åttafaldiga Paralympics-vinnaren Marie Bochet.

– Jag tror det är lite av en chock för henne, säger Årsjö till SVT Sport.

Ebba Årsjö tog två världscupsegrar under förra säsongen och den här har hon inlett på bästa sätt. Hon värmde upp med att vinna i Europacupen igår och idag fortsatte hon med att vinna världscuppremiären i schweiziska Veysonnaz.

– Det känns bra. Vi körde europacup igår och då vann jag med. En bra inledning med fyra stabila åk, och det händer inte alltid för mig, säger hon.

Paralympics

Fransyskan Marie Bochet, 26, blev tvåa i gårdagens europacuptävling och idag trea efter Årsjö och ryskan Varvara Vorontjinkina. Bochet har vunnit åtta Paralympics-guld i karriären och dominerat sporten de senaste åren.

– Jag har förstått att Marie Bochet har vunnit och allt och dominerat. Jag tror det är lite av en chock för henne, men jag tycker bara det är kul. Jag tänker inte så mycket på att hon har varit den bästa, säger Årsjö.

Årsjö bytte till parasport 2019. Hon föddes med en muskelnedsättning i högra benet, men hade länge inte en tanke på parasport.

KLIPP: Ebba Årsjö siktar mot Paralympics (5/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet