Marco Odermatt tog hem premiären i storslalom Foto: Bildbyrån

Odermatt vann premiären efter starkt andraåk

Uppdaterad
Publicerad

I herrarnas världscuppremiär i storslalom i Sölden blev det schweizisk seger. Efter ett starkt andraåk kunde Marco Odermatt snuva Roland Leitinger på segern.

Det var bra förutsättningar med sol i Sölden när herrarnas storslalom avgjordes i den alpina världscuppremiären.

Den österrikiske hemmaåkaren Roland Leitinger var bäst av alla i det första åket. Leitinger ledde med 19 hundradelar före fransmannen Mathieu Faivre och 21 före schweizaren Marco Odermatt.

När Leitinger skulle ge sig ut i backen som sista åkare var det Marco Odermatt som hade ledningen. Men Leitinger lyckades inte förvalta sitt goda utgångsläge. Några misstag under åket gjorde att han gick i mål 21 hundradelar efter Odermatt.

Därmed kunde schweizaren säkra segern i säsongens första tävling före Leitinger och trean Zan Kranjec från Slovakien.

Inga svenskar i andra åket

Det blev inget svenskt deltagande i det andra åket i Sölden. Mattias Rönngren var 35 hundradelar från att ta sig till vidare. Men slutade 37:a i det första åket. Och världscupdebutanten Tobias Windingstad körde ur.

KLIPP: Här sätter Sara Hector personbästa i storslalom (20 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.