Tobias Hedström Foto: Bildbyrån

Svenskt JVM-guld i kombination

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Hedström tog guld i den alpina kombinationen på JVM i italienska Val di Fassa. Detta efter ett strålande slalomåk, näst snabbast av alla, där han klättrade från en 19:e plats efter det inledande super-G-loppet.

Hedström låg knappt två sekunder bakom amerikanen River Radamus inför slalomen, men lyckades ta ikapp inte bara avståndet till honom, utan till alla framför sig. Hedström vann med 0,42 sekunders marginal till norrmannen Atle Lie McGrath.

20-årige Hedström är uppvuxen i Åre och har tidigare främst utmärkt sig i fartgrenarna, där han under årets JVM tagit en 20:e plats i super-G och en 25:e plats i störtlopp.

– Jag skulle inte säga att det är en skräll utan vi har en bred satsning och visste att Tobias kunde vara med, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter, som följde tävlingen från distans.

I förra årets JVM, i Davos, blev det som bäst en niondeplats för Hedström (i super-G).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.