FIS-presidentens uttalande ”är så dumt att det inte ens behöver kommenteras” enligt Norges alpinstjärna Aksel Lund Svindal Foto: Bildbyrån/Arkiv

Svindal kan missa VM: ”Måste ta mig en funderare”

Publicerad

Den norska fartstjärnan Aksel Lund Svindal har haft problem med sina knän. Och efter Bormios tävlingar förra veckan fick Svindal en ny smäll mot sitt sargade knä. Nu öppnar Svindal för att stå över VM.
– Mår jag likadant som i Bormio måste jag ta mig en funderare, säger han till NRK.

Aksel Lund Svindal är en av de mest meriterade utförsåkarna. Men norrmannen har haft stora skadeproblem senaste åren och efter tävlingarna i Bormio förra veckan fick hans sargade knä en ny törn.

– Det har känts över förväntan fram tills nu, men sedan fick jag en lite smäll i Bormio och då blev det som att verkligheten kom ikapp, säger 36-åringen till NRK.

– När man kör så är man i zonen och då känns det inte så farligt, men dagen efter gör det ont. Om jag mår likadant i som i Bormio så måste jag ta mig en funderare på om det fungerar.

På frågan om VM är i fara svarar Svindal, som har två OS-guld och fem VM-guld:

– Nu är jag glad för att jag har tio dagar fram till Wengen för de dagarna kommer jag till att återgå till det jag gjorde i slutet på förra säsongen, det vill säga cykla, cykla, cykla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer