Svindal måste kanske opereras i knät Foto: TT

Svindal skadad – riskerar att missa VM

Publicerad

Den norska storstjärnan Aksel Lund Svindal tvingas lämna världscuptävlingen i Wengen, Schweiz. Anledningen är en knäskada. Tvingas han till operation är VM borta för norrmannen. ”Det är någonting som inte är som det ska”

Aksel Lund Svindal har lämnat Wengen för att undersöka sina problem med höger knä, som han ska ha känt av under träning. Norrmannen skulle ha kört störtloppet på lördagen, men tvingas nu ställa in.

Svindal körs till Innsbruck i dag, för att sedan åka hem till Norge. Väl där kan det i värsta fall bli en operation, och då blir det inget VM för den rutinerade fartåkaren.

– Det är någonting där som inte är som det ska. Det är ett svårt beslut, men förhoppningsvis rätt, skriver Svindal på Instagram.

– Det viktiga nu är att klargöra hur vi ska behandla knät på det bästa sättet och det är för tidigt att säga något om vilka sportsliga konsekvenser det får, säger landslagsläkaren Marc Strauss.

Svindal har haft stora problem med knät sedan en otäck krasch i österrikiska Kitzbühel förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer