Svindal: ”Totalt skitsnack”

Uppdaterad
Publicerad

Reaktioner fortsätter att strömma in efter FIS-ordförande Gian-Franco Kaspers uttalande om att OS bara borde anordnas i diktaturer.
– Alla med puls på den här planeten förstår att det här är totalt skitsnack, säger norske alpinstjärnan Aksel Lund Svindal till AP.

Diktaturer är bästa länderna för att arrangera OS, eftersom de inte behöver ta hänsyn till folket. Det menade skidsportens starke man, 75-årige FIS-ordförande Gian-Franco Kasper, i ett uttalande till schweizisk press. Något som fått många att reagera starkt.

Bland annat har Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter i en intervju med SVT Sport tagit avstånd och ifrågasatt Kaspers åsikter. Och nu reagerar även Norges alpinstjärna Aksel Lund Svindal.

I en intervju med AP säger han att uttalandet ”är så dumt att det inte ens behöver kommenteras”.

– Alla med en puls på den här planeten förstår att det här är totalt skitsnack. Det är nästan bra, för när människor når den här nivån av idioti behöver man inte ens bemöta det, säger Svindal.

Intervjun genomfördes bara en stund efter norrmannens åk i herrarnas super-G på VM i Åre, där Svindal genomför sina sista tävlingar i kärriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer