Kommer den första världscupsegern för Anna Swenn Larsson i vinter? Foto: TT

Swenn Larsson drömmer om första VC-segern

Uppdaterad
Publicerad

Hon är åkaren som alltid varit bäst på träning.

Förberedelserna har aldrig varit bättre och drömmen finns där.

Kanske kommer den första världscupsegern för Anna Swenn Larsson i vinter.

Anna Swenn Larsson har varit nära sin första världscupseger flera gånger.

Inför den här säsongen har han tränat hårdare och mer målmedvetet än någonsin innan – och har satt personliga rekord i både styrka och kondition.

– Det känns bra. Jag mår bra och tycker det är kul. Jag har haft en grym försäsong och hela teamet är väl förberedda, säger Anna Swenn Larsson till SVT Sport.

Flera gånger har Anna Swenn Larsson åkt ur när hon haft slagläge i slalom. Säsongen 2017 var lite exceptionell. Då tog hon sig i mål bara en gång på åtta tävlingar.

Hittade sitt eget mantra

Men då ändrade hon i sin träning och bröt ned allt i små detaljer. Både fysiskt och mentalt. Och hittade sitt eget mantra som hon alltid repeterar.

– Förut ville jag vara snabbast på träning. Nu har jag mer en plan varje dag och utvärderar varje träning. Vad som gick bra, och vad kan jag göra bättre. Jag har alltid en plan i att ”det här ska jag göra i dag, det här funkar”. Och det repeterar jag hela tiden, säger hon.

Nu jagar hon den första världscupsegern.

– Det är klart det är en dröm för mig att vinna en världscup. Och jag gör alltid allt i min makt för att försöka vinna, säger Anna Swenn Larsson.

REPORTAGE: Anna Swenn Larsson inför säsongen 2020-2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.