Starkt första åk av Swenn Larsson Foto: Bildbyrån

Swenn Larsson på elfteplats i Levi

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson var fyra inför det andra åket i helgens andra slalomtävling i finska Levi. Men efter en miss i det andra åket tappade hon och blev till slut elva i tävlingen.

Igår gjorde Anna Swenn Larsson en stark insats i sin säsongspremiär i alpina världscupen och slutade på femteplats. I helgens andra slalomtävling i finska Levi hade hon ett bra läge efter första åket och var på fjärdeplats. En hundradel från pallen.

Men det andra åket blev inte alls som Swenn Larsson hoppats. Efter en bra start gjorde hon en miss och tappade mycket tid. Hon gick till slut i mål 1,74 efter ledartiden och trillade ner till en elfteplats.

Vlhova tog hem segern

Totalt nio svenskor var med i startfältet. Men förutom Swenn Larsson var det bara Sara Hector som lyckades ta sig vidare till andra åket. Hector tappade lite i andra åket och det blev till slut en 12:e plats för Hector.

I kampen om segern stod det mellan Petra Vlhova och Mikaela Shiffrin. Vlhova hade ledningen med 18 hundradelar efter första åket. Och där var det Vlhova som var starkast och kunde gå i mål som segrare, 47 hundradelar före Shiffrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.