Anna Swenn Larsson. Foto: Bildbyrån

Swenn Larsson ser ut att missa VM: ”Har varit superledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson har opererats för sin brutna fotled. Trots att operationen var lyckad är en start i VM i Cortina i februari högst osannolik.

– Jag har varit superledsen och jättelåg och gråtit, men jag är inte klar, så ni kommer få se mer av mig, säger hon till SVT Sport.

Swenn Larsson skadade sig vid en träning i Sterzing, Italien, i söndags. Hon har nyligen kommit tillbaka till träning efter att ha testat positivt för covid-19 tidigare i december och tvingats till ett träningsuppehåll.

– VM kommer att bli tufft. De har sagt till mig att inte drömma om VM, det är möjligen tävlingen i Åre i mars, säger hon till SVT Sport.

Innan operationen var första prognosen sex veckor men efter operation konstaterades att en benbit lossnat från den inre fotknölen, vilket förlänger rehabiliteringen.

– Just nu hoppar jag runt på kryckor med en sådan där stövel och får stödja på benet lätt. Men det är jobbigt för jag är van att röra på mig.

Swenn Larssons osannolika ”skitår”

Man skulle kunna tro att högre makter velat Anna Swenn Larsson illa under 2020. Hon var på väg mot sin första världscupseger i Kranjska Gora i februari – men kraschade precis innan målgång. När revanschen skulle tas i Åre ställdes säsongen in.

När den väl var igång igen sattes hon i karantän i Levi och tvingades kasta in handduken och missade dubbla slalomtävlingar.

Men eländet slutade inte där.

Några veckor efter Levi testades hon positivt för corona och sattes i karantän och när hon väl var igång med träningen igen så var oturen framme ännu en gång. Ett benbrott i fotleden och VM var väck.

– 2021 kommer bli ett succéår! Coronan är förhoppningsvis borta, sen bara kör vi!, säger Swenn Larsson med hopp om framtiden.

”Risk för fortsatta karriären”

Landslagets läkare Jakob Swanberg förtydligar kring skadan och en eventuell VM-start till den egna hemsidan.

– Nej, det vill jag nog påstå, den tidshorisonten är väldigt snäv. Skadan är sådan att skulle Anna köra igång för tidigt och råka ut för en ny fraktur skulle det innebära en risk för fortsatta karriären.

Här kraschar Swenn Larsson i solklar ledning (16 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.