Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Swenn Larsson om att ta över efter Hansdotter Foto: Bildbyrån

Swenn Larsson: ”Svårt att ta över efter Frida”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha stått i Frida Hansdotters skugga under flera år så var det Anna Swenn Larsson som tog Sveriges enda VM-medalj i Åre i vintras, nu har Frida avslutat sin karriär och Anna är numera den som är Sverige största alpina stjärna på damsidan. – Det är dom två senaste åren jag verkligen har känt att jag har fått den åkning jag har känt att jag har haft en längre tid, säger Anna Swenn Larsson till SVT Sport.

28-åriga Anna Swenn Larsson gjorde sin bästa säsong någonsin i vintras där höjdpunkten naturligtvis var VM-silvret i hemmabacken i Åre.

– Det är en dag jag alltid kommer att minnas, allt kändes så naturligt och bra den dagen, säger Anna Swenn Larsson.

Siktar på pallen i VC

Förutom silvret i VM så tog Anna ytterligare en pallplats i världscupen, så det är med vind i ryggen Anna Swenn Larsson går in i kommande säsong.

– Jag är otroligt motiverad och jag blev fyra i totala slalomcupen nu senast och siktar på pallplats i år.

Frida slutat

Vanligtvis skulle dom största förväntningarna ha legat på Frida Hansdotter men hon avslutade sin karriär i våras och nu är det Anna Swenn Larsson som är Sveriges stora alpina stjärna på damsidan.

– Frida har betytt väldigt mycket, hon har alltid varit steget före mig och det är hon man velat slå på träningar och det är hon man har jagat.

Känner du någon press att det är du som ska ta över efter Frida nu?

– Det är svårt att ta efter Frida och allt hon har gjort. Jag menar Frida har tagit 38 pallplatser i världscupen, jag har tagit tre. Jag har en bit att vandra, säger Anna Swenn Larsson till SVT Sport.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Swenn Larsson har tagit över efter Hansdotter Foto: SVT

Se hela reportaget här ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer