Sven Thorgren tvåa i världscuppremiären. Foto: Bildbyrån.

Thorgren på pallen i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad världscuppremiär för Sven Thorgren.

I tufft motstånd tog han en andra plats i Kreischberg, Österrike.

– Ingen kan riskera att inte komma hit med tanke på OS. Därför är det här resultat ännu mer självförtroendebyggande för mig, säger Thorgren till SVT Sport.

Det var en tuff Big Air tävling i Kreischberg, Österrike. Sven Thorgren var i ledningen efter två av tre hopp, men svensken lyckades inte försvara den platsen.

Han var nöjd efteråt.

– Det känns skönt att ha fått göra första tävlingen på väldigt länge, det är säkert sex månader sedan. Det var första OS-kvaltävlingen och därför var det skönt att få poäng till OS. Det var bra för självförtroendet och skönt att känna att åkningen är där den ska vara, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

En poäng bakom vinnaren

Det blev 164 poäng för Thorgren. Bara en pinne ifrån Max Parrot. Kanadensaren stod för ett vasst trick vid tredje hoppet och nådde därmed 165 poäng.

– En poäng från första platsen, jag var i ledningen väldigt länge. Men Parrot är väldigt vass när han sätter sina bästa trick. Jag är ändå väldigt nöjd med min åkning, jag gjorde det jag skulle, säger han.

Men tråkigt att inte få vinna?

– Jag är en åkare som ofta hamnar på en andra eller en tredje plats, jag vill komma ifrån det. Men utifrån vad jag hade att ge i kväll så gjorde jag det bästa jag kunde, jag är nöjd med det.

Starkt startfält

Det är färre tävlingar än tidigare säsonger på grund av coronapandemin. Därför är det extra viktigt att göra bra ifrån sig vid varje tävling för att ta sig till OS.

– Jag var extremt nervös i kvalet. Jag gjorde först ett bra åk, sen trillade jag i det andra åket och var rädd för att inte kvala vidare. Då var det mycket nerver. Men i finalen var jag inte nervös, då kände jag mig trygg i åkningen.

– Med tanke på situationen var startfältet i dag ”all time high”. Det är väldigt många åkare som var här på grund av att ingen kan riskera att inte vara här. Det brukar alltid fattas några åkare, det här är vanligtvis inte en tävling där alla brukar medverka. Men nu var alla här. Så för mig var det ännu mer självförtroendebyggande att vara bra när de bästa var på plats.

Trea i tävlingen kom norrmannen Mons Röisland på 163,2 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.