Foto: Bildbyrån

Tre åkare ströks efter att liften stannat

Uppdaterad
Publicerad

Tre åkare ur gårdagens storslalom i ungdoms-OS kom aldrig till start i det andra åket. Anledningen var att liftsystemet låg nere och tävlingsledningen valde efter två timmar att diskvalificera åkarna.
– Åkarnas resultat skulle inte ha haft något inflytande på slutresultatet med hänvisning till deras första åk, säger en talesperson till Inside the games.

Maisa Kivimäki från Finland, Hanle van der Merwe från Sydafrika och Nino Kurtanidze från Georgien gick alla miste om chansen att köra det andra åket när storslalomen avgjordes i Lausanne i går.

Gondolen som skulle ta de tre åkarna till startposition slutade fungera och efter två timmars väntan kom beskedet från tävlingsledningen att de inte skulle få komma till start.

Kivimäki var bäst placerad efter det första åket med en 39:e-plats. Gondolen, med de tre åkarna i, kunde så småningom föras tillbaka till botten på ett säkert sätt.

– Det var väldigt olyckligt. Ingen visste hur lång tid det skulle ta när problemet uppstod.

Amelie Klopfenstein från Schweiz vann, bästa svenska blev Hanna Aronsson Elfman, som körde i mål på en sjundeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer