Ted Ligety. Foto: Bildbyrån.

”Vaknade med värsta smärtan i mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Ted Ligety förberedde sig för livets sista tävlingsåk.

Men hans ryggproblem stoppar VM-starten.

”Jag såg fram emot att få lägga av på mina egna villkor”, skriver den amerikanska stjärnan i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Tanken var att storslalomen i alpina VM i Cortina skulle bli Ted Ligetys sista tävling.

Amerikanen har tävlat i världscupen i 17 år men varit skadedrabbad i slutet – och nu står det klart att han inte själv får välja sitt karriärsslut.

Ryggen gör allt för ont och han tvingas ställa in då han har stora problem med både diskbråck och ischias.

”I går vaknade jag med den värsta smärtan i mitt liv”, skriver han på Instagram.

Han skriver att ryggen har kontrollerat hans skidåkning de senaste sex åren och att operationen han gjorde för fyra år sedan hjälpte, men inte tillräckligt.

”Om jag ska vara ärlig med mig själv blev min rygg aldrig densamma igen. Okej blev bra och dåligt blev okej. Jag lurade mig själv att den skulle vara tillräckligt stark för att jag skulle kunna vinna”, skriver han.

För 36-årige Ligety, som bland annat vunnit två OS-guld och fem VM-guld, är fokus nu på att bli återställd för att kunna leka och åka skidor med sina barn under deras uppväxt.

KLIPP: Corinne Suter segrade i VM-störtloppet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.