Foto: Bildbyrån

Vlhova överraskande vinnare i storslalom: ”Fick till två perfekta åk”

Uppdaterad
Publicerad

Petra Vlhova har aldrig varit på pallen i världscupen i storslalom. Nu överraskande slalomspecialisten rejält och vann. Frida Hansdotter lyckades inte hålla sin placering inom topp tio.

– Jag är så glad. Det är otroligt. Äntligen fick jag till två perfekta åk, säger Vlhova, som tidigare varit sjua som bäst i grenen, till AP.

Frida Hansdotter låg nia inför det andra åket i österrikiska Semmering. I andra åket började hon tappa vid den andra mellantiden, och därefter rann tiden iväg ytterligare. I mål var hon 1,17 efter då ledande Viktoria Rebensburg.

Mikaela Shiffrin ledde efter det första åket och hade nu chans att ta sin 51:a världscupseger. Men hon jagades av hungriga åkare bakom, sex av de främsta låg inom 18 hundradelar från ledaren.

Shiffrin drygade ut sin ledning till andra mellantiden, men vid den tredje var hon plötsligt efter ledande Petra Vlhova, Slovakien. Denna gång fick hon inte till ett av de där perfekta avsluten hon är känd för och amerikanskan slutade överraskande nog femma.

Sara Hector låg 21:a efter det första åket. Efter det andra halkade hon ner ytterligare till plats 27.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.