Skrällen: Sverige tar VM-silver i lagparallell

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit sin första medalj på VM i Cortina.

Det blev ett silver i lagparallell efter en dramatisk final mot Norge.

– Vi var förberedda på det här, vi har skumpa på rummet. Nu åker vi hem och poppar den direkt, säger Kristoffer Jakobsen.

Sverige stod för en riktig skräll i lagparallellen. Det svenska laget som bestod av Sara Hector, Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren bärgade den första VM-medaljen. I kvartsfinalen slog man ut storfavoriten Österrike och därefter slog man ut Tyskland i semi med 61 hundradelar. I finalen var Norge snäppet vassare och tog guldmedaljen.

– Vi gör en jäkla bra prestation utifrån vad folk förväntar sig. Vi är sjukt nöjda, säger Mattias Rönngren.

Rönngren avslutade

Det blev sedan en dramatisk final mot Norge. I det andra åket kom Kristoffer Jakobsen för nära enligt Sebastian Foss-Solevaag som blev störd och avbröt sitt åk.

Efter det tredje åket där Sara Hector tog en klar seger, stod det klart att det skulle bli omåk för Jakobsen och Foss-Solevaag.

Positivt för Sverige eftersom Jakobsen hade dålig åktid. Men omåket gick inte Sveriges väg. Jakobsen var fem hundradelar efter.

”Extremt bra”

Norge hade därför rejält slagläge inför sista åket och det utnyttjade man. Mattias Rönngren var klart efter och Sverige fick nöja sig med silvret.

– Det var en extremt bra insats av oss som lag. Jag känner att det har varit så tryggt att få tävla i lag. Vi har peppat varandra och det har varit så sjukt roligt, säger Sara Hector.

Tyskland tog bronspengen efter att ha besegrat Schweiz. Det var tyskarnas fjärde medalj i mästerskapet.,

Svenska laget efter silvret: ”Vi har skumpa på rummet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.