Känslosam Lindsey Vonn: ”Det är över”

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn körde ur i Cortinas super-G. Efter tävlingen var hon känslosam och fruktade att det var hennes sista tävling i karriären.

– Nu är det så, den är över, säger Vonn  till NRK samtidigt som tårarna rullar.

Efter stora skadebekymmer gjorde Lindsey Vonn comeback i fredags. Men tävlingarna har inte bjudit på några bra resultat för den 34-åriga amerikanskan och i dagens super-G körde hon ur.

Vonns plan har tidigare varit att göra sitt sista mästerskap i Åre-VM i februari och sedan avsluta karriären i Lake Louise, Kanada i december. Men nu fruktar hon att hon kan ha gjort sin sista tävling.

–Min pappa har alltid sagt att jag kommer veta när karriären är över...och nu är det så, den är över, säger Vonn till NRK samtidigt som tårarna rullar.

”Smärtan är för stor”

Till schweiziska Blick säger amerikanskan att hennes knä smärtar för mycket.

– Jag vill inte sluta. Men jag kan inte fortsätta. Det är knäet... Smärtan är för stor. Jag vet inte vad jag ska göra, säger hon till tidningen.

När Vonn får frågan om det han ha varit hennes sista lopp i karriären svarar hon:

– Jag tror det. Jag måste tänka över det här.

Lindsey Vonn står på 82 världscupsegrar och har varit på jakt efter Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.