Vonn kritiserar Shiffrins val: ”Förstår det inte”. Foto: Bildbyrån

Vonn kritiserar Shiffrins val: ”Förstår det inte”

Publicerad

Mikaela Shiffrins val att inte ställa upp i dagens kombination i VM i Åre döms ut av farväl-sägande-Lindsey Vonn, som inte förstår valet.
– Hon har potentialen och kapaciteten att vinna medalj i alla fem discipliner. Jag personligen förstår det inte, säger Vonn till Sportbladet.

Nyheten kom för två dagar sedan. Trots att Mikaela Shiffrin var guldfavorit valde hon att inte ställa upp i dagens kombination (störtlopp och slalom). Ett beslut som kritiseras av VM:s stora fokus hittills – Lindsey Vonn, som gör sitt sista race på söndag.

– Hon hade kunnat vinna allt. För mig, jag är en tävlingsåkare och jag vill tävla i alla tävlingar som jag kan. Jag respekterar hennes beslut, men hon har potentialen och kapaciteten att vinna medalj i alla fem discipliner. Jag personligen förstår det inte, men hon har sina mål, säger Vonn om Shiffrin till Sportbladet

”Sorgligt”

Vonn, som känner att hon inte riktigt får det där ”perfekta avslutet”, eftersom hela det amerikanska laget inte kommer att vara på plats när hon tar adjö.

– Det hade varit fint att ha hela laget där på söndag. Men (Alice) McKennis, är tack och lov här. Breezy (Johnson) är inte här, Mikaela kommer inte att vara här. Det är sorgligt att hela laget inte är här, men man kan inte alltid få det slutet man vill. Vi ska göra det bästa av det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer