Lindsey Vonn vill tävla mot herrar. Foto: TT NyhetsbildVisa alla (2)
Visa alla (2)

Vonn vill mäta sig med herrarna

Uppdaterad
Publicerad
Alpinstjärnan Lindsey Vonn skulle vilja prova att tävla mot män.
Hur långt det skulle räcka är svårt att veta, säger hon.

Vonn har länge velat testa sin kapacitet mot herrar på samma nivå, och det på tävling, säger amerikanskan.

– Jag har tränat med herrarna en stor del av de senaste åren och har kunnat mäta mig med dem nästan varje dag. Jag känner att jag behöver ett tillfälle som idrottare att kunna testa vilken min fulla potential är, säger hon.

Uttalandet efter John McEnroes utspel

Uttalandet kommer i kölvattnet av tennislegendaren John McEnroes kommentarer om Serena Williams. Williams, som tagit hem 23 grand slam-titlar i singel, skulle hamna på ”runt 700:e plats” på herrankningen, enligt McEnroe.

32-åriga Vonn, OS-guldmedaljör i störtlopp 2010, har vunnit 77 tävlingar i världscupen hittills under sin karriär.

Hennes tränare har redan under våren haft möten med det internationella skidförbundet om saken. Lindsey Vonn säger att beskedet blivit att det är svårt med en officiell tävling mot män men att det kanske går att ordna i en uppvisningstävling.

Kvinnor har en viss typ av finess

Det är svårt att veta exakt hur det skulle gå mot världens bästa herråkare, säger hon.

– I damernas skidor och tennis så saknar vi en viss fysisk styrka jämfört med herrarna.

– Män har definitivt den fördelen men vi har fördelen av att vara smidiga och kan ha en viss typ av finess som män inte alltid har, mer taktik och ett annat angreppssätt. Och i det långa loppet kan det i bland betyda att man är snabbare eller bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer