Ylva Stålnacke. Foto: Bildbyrån

Ylva Stålnacke missar alpinöppningen i Sölden

Publicerad

Alpina teknikspecialisten Ylva Stålnacke missar säsongöppningen i Sölden, Österrike, storslalom damer 26:e oktober.
Hon är fotskadad och väntas vara borta i sex veckor.
– Väldigt tråkigt att tvingas till ytterligare vila, säger Stålnacke.

Ylva Stålnacke tog i januari sina första världscuppoäng i storslalom. 27-åringen hade gågna säsongen en framgångsrik period i Europacupen, efter några skadefyllda år. Resultat som gjorde att hon knep en plats i VM-truppen till hemmamästerskapet i Åre, där hon slutade på plats 14 i storslalomen.

I början av september stukade hon foten i samband med ett träningspass.

Efter magnetröntgen i förra veckan konstaterades en stukning, som kräver ytterligare vila och rehabilitering. Stålnacke väntas vara fullt återställd om sex veckor.

– Det känns så klart väldigt tråkigt att tvingas till ytterligare vila. Det är sånt som händer och det är inte så mycket att göra något åt, förutom att låta det läka helt och acceptera läget, säger Ylva Stålnacke.

Huruvida svenskan är återställd till tekniktävlingarna i Killington, Nordamerika, återstår att se. Teknikdisciplinerna körs närmast efter i St Moritz och Courchevel i december månad.

Stålnacke har gjort sina bästa resultat i slalom. Hon tog världscuppoäng i flera världscupslalom ifjol, och hade en 14:e plats som bäst i Semmering i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer